Online afspreken

Curls Control

Het verhaal van Curls Control
Als hét perfecte product er niet is, dan maken we het toch zelf? Wij weten als geen ander hoe het is om jarenlang product na product uit te proberen. We konden geen product vinden waar we 100% achter staan om te gebruiken tijdens onze CC1 krulknip opleidingen die we verzorgen in onze krulknipsalon Curls & More.
Vele producten bevatten ingrediënten die niet geschikt zijn voor krullend haar. Denk hierbij aan parabenen, sulfaten, uitdrogende alcoholen of schadelijke siliconen. 
Wij willen geen ingevlogen producten met milieuonvriendelijke verpakkingen. Een bijdrage leveren aan het milieu is voor ons belangrijk. Daarnaast moeten de producten eenvoudig zijn in gebruik zodat je geen kast vol producten nodig hebt om “ontplofte” krullen verzorgd, bouncy, en in controle te krijgen.Wat wij belangrijk vinden:
De ingrediënten zijn veelal biologisch, vegan en verzorgend.
Onze tubes zijn vervaardigd van 100% afval van de suikerrietplant. Hoe cool is dit! Een milieuvriendelijker alternatief voor reguliere tubes.
De producten van Curls Control worden in Nederland ontwikkeld en geproduceerd, en hier zijn wij trots op. Wij houden van korte lijnen en zo min mogelijk belasting voor het milieu wanneer het aankomt op transport.
En dan niet geheel onbelangrijk, we hebben kunnen realiseren dat slechts 4 producten de perfecte balans voor jouw krullen kunnen creëren. Alle producten zijn perfect op elkaar afgestemd.
Wij hebben onze ervaring, passie, kennis en de feedback van andere krullies gebundeld en hét product voor jouw krullen ontwikkeld: Curls Control. Een Nederlands product met een unieke formule die geen schadelijke stoffen bevat, de krullen voedt, definieert en het beste uit krullen haalt.

Cleanser

CG-proof mild reinigende ​shampoo 75ml  - 250ml

Omschrijving
Deze heerlijke Cleanser is een licht-schuimende en sulfaatvrije shampoo die het haar mild reinigt zonder te beschadigen. Tevens beschermt de shampoo de natuurlijke vocht- en oliebalans van de hoofdhuid. Daarnaast is het een top product voor gekleurd behandeld haar.

   * Uitstekende pH-waarde 5.
   * Geschikt voor alle haartypes.
   * De tube bestaat voor 87% uit suikerriet.
   * Vrij van siliconen, sulfaten en parabenen.
   * Past binnen de Curly Girl-methode.

De Cleanser heeft een frisse maar toch warme geur, balancerend tussen feminien en masculien. Fris, kruidig, levendig, met een zoete ondertoon. Een geur die bij iedereen past.

  I am green ​     No animal testing

Gebruiksaanwijzing:

Aanbrengen

Verdeel de cleanser over verschillende punten op je natte hoofdhuid.
Inmasseren
Masseer de cleanser in op je hoofdhuid zodat je de bloedsomloop goed stimuleert, talgdeeltjes losmaakt en het vuil op je hoofdhuid goed kunt losmaken. Was dus alleen je hoofdhuid.

Uitspoelen

Tijdens het uitspoelen het hoofd naar achteren houden en met water uitspoelen. Tijdens het uitspoelen verdeelt de cleanser zich over de rest van de haren, zo worden deze ook gereinigd. Wanneer je een shampoo direct in de haren wrijft dan tast je de haren aan.

Herhaal indien nodig

Of je het haar 1 of 2 keer wast hangt ervan af hoe lang geleden je je haar voor het laatst hebt gewassen en of je haar na een keer wassen al ruw aanvoelt. Wanneer je haar ruw aanvoelt dan is dit een teken dat je haar goed schoon is..

Moisturizer

4 in 1  - Verzachtend en voedend

Omschrijving
De Moisturizer (CG-proof) is een voedende crème die je haar verzacht en herstelt zodat jij je krullen onder controle krijgt.De Moisturizer is een voedende crème die hydrateert, verzorgt en je krullen in balans brengt. De crème zorgt ervoor dat je krullen zacht aanvoelen en heerlijk ruiken. Door je krullen goed te voeden en van vocht te voorzien, wordt pluis minder, voorkom je dat het haar afbreekt en behoud je de kleur optimaal.De Moisturizer is een veelzijdig product wat je als een 4-in-1 product kunt gebruiken:

    * conditioner;
    * leave-in;
    * masker (treatment);
    * selfmade product.

De Moisturizer heeft een frisse maar toch warme geur, balancerend tussen feminien en masculien. Fris, kruidig, levendig, met een zoete ondertoon. Een geur die bij iedereen past.

  I am green ​     No animal testing

Gebruiksaanwijzing

1. Voorbereiding

Was je haar met de Cleanser.

2. Toepassen Moisturizer

Voor fijn en/of licht beschadigd haar: breng de Moisturizer rechtstreeks aan op schoon, vochtig haar d.m.v. scrunchen (kneden). Werk van de punten naar de haaraanzet en vermijd de hoofdhuid. Spoel de Moisturizer geheel of deels uit, afhankelijk van hoe droog/beschadigd jouw krullen zijn. Hoe gezonder de krullen, hoe meer je de Moisturizer uitspoelt.

Voor pluizig en beschadigd haar: breng de Moisturizer rechtstreeks aan op je vochtige krullen (niet te vochtig anders verlies je product). Werk van de punten naar de haaraanzet en vermijd de hoofdhuid. Scrunch (kneed) het product goed in je krullen. Laat je krullen het product goed opnemen en spoel de Moisturizer niet uit. Je gebruikt het product als een leave-in conditioner.

Voor extra zachte, gedefinieerde en glanzende krullen, breng je nu de Curl Crème aan. Voor meer definitie, volume en versteviging eindig je de routine met de Curl Definer.

3. Drogen

Droog het haar aan de lucht of gebruik een diffuser voor extra volume. Raak je haar niet aan totdat het volledig droog is. Tijdens het drogen fixeert het product zich om je krullen, dit proces moet je niet verstoren door het aan te raken. Wanneer je haar droog is maar je krullen toch nog nat of te gedefinieerd lijken: schud ze lekker los vanuit je hoofdhuid. Steek je handen in je haar, ga voorover hangen en schud. Heb je de Curl Definer gebruikt? Dan kan er een ‘cast’ zijn ontstaan. Dit harde laagje om je krullen scrunch je er uit wanneer je dit wenst. 

Curl ​crème

Definieert, versterkt en beschermt 

Omschrijving
Deze crème definieert je krullen en voegt soepelheid toe waardoor het je krullen van extra bounce, veerkracht en natuurlijke glans voorziet. Daarnaast beschermt de crème je krullen tegen hitte van warmtetools en uv-straling.De Curl Crème definieert en versterkt de krul. Het maakt het haar soepel, het voegt een natuurlijke glans toe en beschermt tegen hitte door warmtetools of uv-straling. De combinatie van alle ingrediënten in de crème en het gebruik van verschillende producten zorgt voor een goede balans waardoor pluis vermindert. De Curl Crème creëert prachtige en veerkrachtige krullen zonder dat het plakkerig, hard of vettig aanvoelt.

  * Vrij van siliconen, sulfaten en parabenen.
  * De samenstelling van ingrediënten zorgt voor een goede balans waardoor het pluis reduceert.
  * De tube bestaat voor 87% uit suikerriet.

De Curl Crème is geschikt om dromen over perfecte krullen werkelijkheid te maken.De Curl Crème heeft een frisse maar toch warme geur, balancerend tussen feminien en masculien. Fris, kruidig en levendig.. Een geur die bij iedereen past, unisex.

  I am green ​     No animal testing

Gebruiksaanwijzing 

1. Voorbereiding

Was je haar bij voorkeur met de Cleanser en voorzie je krullen van Moisturizer.

2. Toepassen Curl Crème

Breng de Curl Crème aan op vochtig haar, zorg voor balans tussen vocht en voeding. Begin met het aanbrengen of praying hands en werk langzaam je weg omhoog naar de hoofdhuid.
Breng de crème zorgvuldig aan in je haar door goed te crunchen.
Kam/borstel je haar vervolgens goed door. Dit kan met je vingers, met onze speciale krullenkam of Sawa brush. Crunch nogmaals flink in je krullen.
Een extra pluspunt van onze Curl Crème is dat je deze niet hoeft uit te spoelen! Gebruik een hydrofiel doek of een oud katoenen T-shirt om je krullen zachtjes droger te deppen.
Eindig je routine eventueel met de Curl Definer voor nog meer definitie, volume en versteviging.

3. Drogen

Droog het haar aan de lucht of gebruik een diffuser voor extra volume voor het beste resultaat. Raak je haar niet aan totdat het volledig droog is. Tijdens het drogen fixeert het product zich om je krullen, dit proces moet je niet verstoren door het aan te raken. Wanneer je haar droog is maar je krullen toch nog nat of te gedefinieerd lijken: schud ze lekker los vanuit je hoofdhuid. Steek je handen in je haar, buig voorover en schud. Heb je de Curl Definer gebruikt? Dan kan er een ‘cast’ zijn ontstaan. Dit harde laagje om je krullen crunch je er weer uit wanneer je dit wenst. 

Curl definer

Crème-achtige gel voor extra hold 

Omschrijving
De Curl Definer is een complimenterend product dat ervoor zorgt dat je krul wordt versterkt, extra hold krijgt en dus beter wordt gedefinieerd. De Curl Definer heeft een geheugen van 48 uur. Dit betekent dat de ‘gel’ ervoor zorgt dat het product tot 48 uur na het inbrengen opnieuw kan worden geactiveerd door het haar vochtig te maken met water. 
Op die manier profiteer je twee keer van de werking van het product. 
Voor het opnieuw activeren is de vernevelaar een geschikte tool.
De Curl Definer heeft een frisse maar toch warme geur, balancerend tussen feminien en masculien. Fris, kruidig, levendig, met een zoete ondertoon. Een geur die bij iedereen past.

  I am green ​     No animal testing

Gebruiksaanwijzing
De Curl Definer gebruik je na de Moisturizer en de Curl Crème. Dit is het laatste product in je routine.

Breng de definer aan op de haaraanzet en verdeel het goed. Verdeel de resten op je handen over de rest van je haar en de punten. Sommige krullies vinden het fijn om de definer wat te verdunnen met water voordat je het aanbrengt. Test wat jij fijn vindt.

Verdun je het niet, dan kun je een cast creëren. Je krijgt dan hard uitziende gelkrullen. Niet schrikken, deze scrunch je er zo uit nadat je krullen helemaal droog zijn.

Detox

Verfrissende, diepreinigende shampoo

Omschrijving
De CG Clarifying Detox Shampoo verwijdert build-up van je hoofdhuid en uit je krullen. Perfect voor een verfrissende en diepreinigende wasbeurt.
De professionele CG Clarifying Detox Shampoo stript je haar van build-up. Het bevat meerdere natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor het haar en de hoofdhuid. Je haar heeft nog nooit zo schoon aangevoeld.
De CG Clarifying Detox Shampoo heeft een intense frisse geur. Fris, kruidig, levendig, met een zoete ondertoon. Menthol voert bij de shampoo een duidelijke boventoon. Zo fris heeft je haar nog nooit geroken!

  I am green ​     No animal testing

De shampoo is te gebruiken binnen de CG-methode, omdat deze geen sulfaten bevat. Als krachtig maar mild reinigend ingrediënt hebben wij gekozen voor Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, welke wordt gewonnen uit kokos. Deze heeft vergelijkbare eigenschappen met sulfaten en dient daarom met zorg te worden gebruikt. De reinigende werking zorgt ervoor dat vuil, vet en build-up worden losgeweekt van het haar en weggespoeld worden. Dit houdt tevens in dat haar en huid worden gestript van lichaamseigen oliën waardoor deze droog kunnen worden. Ons advies is om de Clarifying Shampoo slechts eens in de zoveel weken te gebruiken wanneer je merkt dat er build-up in je haar is ontstaan.

Hoe ontstaat Build-up?

Ondanks dat je misschien volgens de CG-methode je krullen verzorgt, kun je alsnog build-up creëren. Dit kan ontstaan door:
   * Natuurlijk opbouw van transpiratie en talg
   * Productopbouw
   * Ophoping van mineralen uit hard water of chloor
De volledige build-up is helaas niet te verwijderen met een shampoo zonder een diepe reiniging.

Hoe merk je wanneer je de Detox/Clarifying shampoo nodig hebt?

   * Je krullen zien er dof uit
   * Pluist sneller
   * Je krul zakt uit
   * Hoofdhuid jeukt of schilfert
   * Je haar voelt en oogt vettig

Gelukkig betekent dat niet dat je elke keer als je onder de douche springt een strippende shampoo moet gebruiken. Gebruik de CG Clarifying Detox Shampoo alleen als je één van bovenstaande kenmerken herkent. Over het algemeen komt dit eens in de 4 à 5 weken voor.Heb je het idee dat je vaker last hebt van één van de bovenstaande kenmerken? Probeer dan te kijken of je wel de juiste hoeveelheid van de andere producten in je haarroutine gebruikt. Te veel of te weinig product kan ook een oorzaak zijn van vette, doffe, pluizende of uitzakkende krullen. Test wat voor jou werkt!

Gebruiksaanwijzing
Vallen je krullen consequent niet goed, op of na een wasdag? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een final wash.

Hydrofiele doek

Absorberende handdoek voor krul haar

Omschrijving
Deze hydrofiele doek is speciaal voor Curls Control ontwikkeld. De doek beschikt over A-kwaliteit die niet vergelijkbaar is met andere hydrofiele doeken. Het materiaal zorgt ervoor dat de doek wel vocht ontneemt uit je haar, maar niet het product zal opnemen. Hierdoor droogt je haar sneller, je behoudt de effecten van de eerder aangebrachte producten en ontstaat er geen pluis. Je kan je haar drogen met de hydrofiele doek door nat haar voorzichtig te deppen of te scrunchen. De doek is ook geschikt om te ploppen.

Voordelen hydrofiele doek
  * ideaal formaat (120x120cm)
  * superabsorberend;
  * 100% apart geweven katoen die alleen het vocht uit de krullen wegneemt
  * wasbaar op 60 graden
  * ademend materiaal
  * gaat jaren lang mee
  * wordt alleen maar zachter door gebruik.

Gebruiksaanwijzing
Het is beter om de hydrofiel doek zonder wasverzachter te wassen.

Gebruik nooit een normale handdoek om je haar te drogen. Deze nemen zowel vocht als de voeding uit je haar op waardoor er direct pluis ontstaat.

Was de doek voor het eerste gebruik één keer op 60 graden en droog hem. Het drogen kan eventueel in de droger. Dit zorgt ervoor dat de doek voortaan het maximale hoeveelheid vocht uit je krullen kan opnemen.

Krullen kam

Voor ontwarren en definiëren van je krullen

Omschrijving
Deze professionele kapperskam van Phuse is speciaal ontwikkeld voor krullend haar. De kam voldoet aan alle kwaliteitseisen van een professionele kapper en is daarom ook zeker geschikt voor jou! De kam is doordrenkt met keratine, proteïne, argan- en olijfolie wat ervoor zorgt dat je haar niet beschadigt wordt. De lange en grove tanden staan haaks op de kam waardoor de kam moeiteloos door alle soorten krullen heen glijdt.Ons advies is om nooit droog je krullen/haren te kammen. Er ontstaat direct veel pluis en je krullen kunnen breken/afknappen. Gebruik de kam bij nat haar wat is voorzien van Moisturizer of de Curl Crème. Begin onderaan het haar met kammen en werk langzaam je weg omhoog.Dankzij de antistatische eigenschap is deze kam ook perfect geschikt voor zeer krullend haar!

De belangrijkste kenmerken:
    * lengte kam: 24,5 cm;
    * hij is erg licht en ligt fijn in de hand;
    * ideaal voor ontwarren;
    * lange en brede vertanding;
    * antistatisch;
    * te gebruiken voor lang en krullend haar;
    * topafwerking;
    * zeer duurzaam;
    * bestendig tegen chemicaliën.

Ervaar zelf ook de absolute topafwerking en het oog voor detail met de professionele kapperskammen van Phuse.

Volume kam

Geeft je krullen meer volume

Omschrijving
Deze professionele volumekapperskam van Phuse is speciaal ontwikkeld voor krullend haar. Hij voorziet alle krultypes van volume en luchtigheid. De kam voldoet aan alle kwaliteitseisen van een professionele kapper en is daarom ook zeker geschikt voor jou! De kam is doordrenkt met keratine, proteïne, argan- en olijfolie wat ervoor zorgt dat je haar niet beschadigt wordt.

NIEUWS

Curl Control

Cleanser

   I am green ​       No animal testing

Omschrijving
Deze heerlijke Cleanser is een licht-schuimende en sulfaatvrije shampoo die het haar mild reinigt zonder te beschadigen. Tevens beschermt de shampoo de natuurlijke vocht- en oliebalans van de hoofdhuid. Daarnaast is het een top product voor gekleurd behandeld haar.

   * Uitstekende pH-waarde 5.
   * Geschikt voor alle haartypes.
   * De tube bestaat voor 87% uit suikerriet.
   * Vrij van siliconen, sulfaten en parabenen.
   * Past binnen de Curly Girl-methode.

De Cleanser heeft een frisse maar toch warme geur, balancerend tussen feminien en masculien. Fris, kruidig, levendig, met een zoete ondertoon. Een geur die bij iedereen past.

Gebruiksaanwijzing:

Aanbrengen
Verdeel de cleanser over verschillende punten op je natte hoofdhuid.
Inmasseren
Masseer de cleanser in op je hoofdhuid zodat je de bloedsomloop goed stimuleert, talgdeeltjes losmaakt en het vuil op je hoofdhuid goed kunt losmaken. Was dus alleen je hoofdhuid.

Uitspoelen
Tijdens het uitspoelen het hoofd naar achteren houden en met water uitspoelen. Tijdens het uitspoelen verdeelt de cleanser zich over de rest van de haren, zo worden deze ook gereinigd. Wanneer je een shampoo direct in de haren wrijft dan tast je de haren aan.

Herhaal indien nodig

Of je het haar 1 of 2 keer wast hangt ervan af hoe lang geleden je je haar voor het laatst hebt gewassen en of je haar na een keer wassen al ruw aanvoelt. Wanneer je haar ruw aanvoelt dan is dit een teken dat je haar goed schoon is..