06 43578727
Online agenda

Scrummi, de eco vriendelijke handdoeken.

In de salon was ik al langer op zoek naar een vervanger van mijn oude handdoeken. Iedere keer weer een was draaien op 60 graden en dan weer drogen in de wasdroger dat ging mij tegenstaan. Dat zou toch makkelijker, maar vooral milieuvriendelijker moeten kunnen?
Na veel producten te hebben getest ben ik uit gekomen op de handdoeken van Scrummie. Deze handdoeken passen bij de filosofie van de salon. Het gebruik maken van producten en grondstoffen die zo min mogelijk invloed hebben op ons milieu.

Scrummi probeert de geijkte manier van hoe salons werken met de katoenen handdoeken te veranderen. Al sinds 2010 ontwikkelen zij eco-vriendelijke wegwerp salon handdoeken van superieure kwaliteit. De handdoeken zijn voorzien van het gecertificeerde keurmerk, de wafel structuur, waardoor de absorptie uniek is.

  • 100% Natuurlijk
  • 100% Biologisch afbreekbaar.
  • Neemt tot wel 15x meer vocht op dan een normale handdoek.
  • Verlaagd de impact op het milieu en het energieverbruik.
  • Gemaakt van duurzaam geproduceerd hout.
Milieuvrie​ndelijk

Veel milieuvriendelijker dan een traditionele handdoek. Onafhankelijk gecertificeerd van productie tot compost.

Superabsorberend

Scrummi is tot 15x meer absorberend dan traditionele handdoeken, het haar is dus sneller droog. 

Hygiënisch

Zeker nu voor iedere klant een schone, nieuwe en zachte handdoek. Hygiënischer kan het niet!

Scrummi handdoeken beginnen als eucalyptus- of cederbomen in Midden-Europa. Ze worden geoogst uit programma's voor duurzame bosbouw, waar voor elke geoogste boom 2 bomen worden geplant. Het jaarlijkse volume van hergroei van hout is 10 miljoen kubieke meter hoger dan de houthoeveelheden die per jaar worden geoogst. De bomen worden verpulverd en als vezels aan hun fabrieken geleverd, deze vezels worden vervolgens omgezet in Scrummi handdoeken. Al het water dat in het proces wordt gebruikt, wordt gefilterd en gerecycled en al hun fabrieken worden gecontroleerd en hebben strikte richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord produceren.

De energie die wordt gebruikt tijdens de gehele levenscyclus van een Scrummi-wegwerphanddoek, inclusief de fabricage ervan, is minder dan de energie die door een wasmachine wordt gebruikt om een ​​enkele katoenen handdoek te reinigen. 95% van de totale verzendafstand van Scrummi wordt afgelegd per spoor en over zee, wat de laagste milieu-impact heeft van elke vervoerswijze.

De Scrummi handdoeken worden allemaal in Europa geproduceerd! Dus waar het mogelijk is, proberen ze hun CO2-voetafdruk te verminderen bij het transport en verzending. Scrummi wegwerphanddoeken bevatten geen verborgen kunststoffen en zullen binnen 8-12 weken biologisch worden afgebroken tot compost!

Alle Scrummi-producten zijn 100% biologisch afbreekbaar. De Scrummi-wafelproducten zullen binnen ongeveer 100 dagen biologisch worden afgebroken in een anaërobe omgeving. Dit is vergelijkbaar met een sinaasappelschil! Scrummi-wafelproducten zijn 100% celluloseachtig en werken dus in veel omgevingen als hout of papier.

Oprichter Scrummi
Rob Cooper is de oprichter van Scrummi. Hij is een milieuvriendelijke textielondernemer van de 4e generatie en wilde zijn achtergrond en kennis in wegwerptextiel gebruiken om een ​​wereldwijd verschil te maken. Een toevallig gesprek met een Schotse saloneigenaar in 2008 vestigde zijn aandacht op de milieuschade veroorzaakt door het witwassen van handdoeken en benadrukte de behoefte aan een geloofwaardig, duurzaam alternatief voor katoenen handdoeken. Dit was een product waarvan Rob wist dat hij het kon maken.

Doel

Het doel van Rob was om een ​​duurzame en biologisch afbreekbare handdoek te produceren die beter zou werken dan een wasbare handdoek. Het was belangrijk dat de fabricage en levering van deze handdoeken tijdens het hele proces werden overwogen om ervoor te zorgen dat de impact op de hele levenscyclus van het milieu minimaal was. In 2010 werd na 18 maanden testen en onderzoeken van producten met een lokale groep salonbezitters Scrummi Towels officieel gelanceerd - een echt duurzaam en biologisch afbreekbaar alternatief voor katoenen handdoeken voor de kappersindustrie die de milieu-impact van salonhanddoeken met 90% vermindert

Waar komt het vandaan?
Vanaf de eerste dag zagen ze bij Scrummi het belang van duurzaamheid en ethiek in alles wat ze doen. Hoe duurzaam is een biologisch afbreekbare handdoek als deze wordt gemaakt in niet-gereguleerde, vervuilende fabrieken met twijfelachtige arbeidspraktijken en vervolgens naar de andere kant van de wereld wordt verzonden voordat deze wordt gebruikt. Het betekent alleen dat de milieubelasting wordt overgedragen aan armere gemeenschappen in Azië.
90% van hun producten worden lokaal gemaakt binnen 500 mijl van het hoofdkantoor in West Malling. Dit leidt tot nauwe relaties met hun toeleveringspartners, biedt lokale werkgelegenheid en geeft ze volledig inzicht in de toeleveringsketen. Belangrijk is dat we de bron van al onze producten verifiëren via de vezelproductie en de houtbron om ervoor te zorgen dat onze producten geen hout uit oude bossen of vezels uit vervuilende fabrieken bevatten.

Ze 
staan ​​ook achter hun claims
Alles wat ze zeggen en claimen wordt onafhankelijk gecontroleerd en bevestigd. Wilt je weten hoe de handdoeken biologisch afbreekbaar zijn? ze sturen je het testrapport. Bezorgd over fabrieksvervuiling? Bezoek een van de fabrieken om het zelf te zien.

Europese marktleider
Bijna 10 jaar later is Scrummi de Europese marktleider en is volledig toegewijd aan duurzame productontwikkeling en is het uitgebreid om aan alle behoeften van een salon te voldoen die echt wasvrij en duurzaam wil zijn.

Verminderen, hergebruiken, recyclen: dit wordt beschouwd als een manier om de negatieve effecten van afval op ons milieu te verminderen. Natuurlijk is dit over het algemeen de beste manier om afval te verminderen en om onze planeet te beschermen tegen de schade, veroorzaakt door plastic afval en wegwerpproducten.

Er zijn echter altijd uitzonderingen op de regel - het "hergebruiken" van katoenen handdoeken. 
In dit geval veroorzaakt het veel meer schade aan ons milieu dan het gebruik van Scrummi handdoeken. De feiten en cijfers laten zien hoe schadelijk waskatoen kan zijn, boven op de milieustatistieken – veel salons gooien na slechts 30 wasbeurten hun katoenen handdoeken weg omdat ze versleten en verkleurd zijn, vanwege haarkleurmiddelen en bleekmiddelen. Katoen wordt binnen 6-9 maanden biologisch afgebroken, maar het is ook belangrijk om te overwegen dat een hoog percentage handdoeken synthetisch is en polyester en andere kunststoffen bevat die eenvoudigweg duizenden jaren nodig hebben om af te breken.Scrummi handdoeken zijn zeer zorgvuldig om hun productiemethoden en leveranciers te controleren en evalueren. Het is belangrijk voor Scrummi dat de producten een echt superieur product bieden aan hun klanten en vertrouwen op feedback en conversatie om hen te helpen hun assortiment waar mogelijk te vergroten om verspilling in de gemiddelde salon te verminderen.Het lange termijn doel van Scrumm is, dat de biologisch afbreekbare salonhanddoek synoniem wordt binnen de industrie en katoenen handdoeken vervangen worden als standaard go-to-product. 

Scrummi-handdoeken beginnen hun leven bij ceder- en eucalyptusbomen. De cellulose uit hout wordt gebruikt om vezels te produceren die Scrummi aan elkaar bindt om de handdoeken te maken, waarbij innovatieve en duurzame processen worden toegepast voor milieubewuste productie. Alle houtbronnen van de handdoeken zijn afkomstig uit Midden-Europese bossen. Hun houtvoorraden zijn afkomstig van bosbouwactiviteiten die zijn gecertificeerd volgens erkende duurzaamheidscriteria, zoals de FSC®- en PEFCTM-normen. 
Oostenrijk is de grootste houtleverancier van vezels voor de productie van Scrummi. Het jaarlijkse volume houtgroei in gecertificeerde Oostenrijkse bossen is 10 miljoen kuub hoger dan de jaarlijks geoogste houthoeveelheden. Strikte wettelijke voorschriften in heel Centraal-Europa zorgen ervoor dat dit duurzaamheidsprincipe wordt nageleefd.

De Scrummi-vezels worden vervolgens met elkaar verstrikt met behulp van waterstralen onder hoge druk, er worden geen chemicaliën, additieven of bindmiddelen gebruikt in het productieproces. De hoeveelheid water die wordt gebruikt bij het maken van elke afzonderlijke Scrummi handdoek is ongeveer 35 ml en 96% van dit water wordt teruggevoerd naar het systeem na een microbiologisch filterproces.

De energie die wordt gebruikt in de gehele levenscyclus van een Scrummi handdoek, inclusief de fabricage, is 90% minder dan de energie die de wasmachine gebruikt om een ​​enkele katoenen handdoek te reinigen.

Aan het einde van de levenscyclus van een Scrummi handdoek breekt hij volledig biologisch af in ongeveer 100 dagen. Ze ontleden weer in hun oorspronkelijke componenten van CO2 en water en bereiden zo de grond voor waarop nieuwe planten kunnen groeien.Scrummi is onafhankelijk getest en de resultaten tonen aan dat ze sneller biologisch worden afgebroken dan een reeks papieren en kaarten en dat ze in de tijd die ze nodig hebben om volledig te ontbinden, dicht bij voedselverspilling staan. Scrummi verifieert de bron van al hun handdoeken terug via de vezelproductie en houtbron om ervoor te zorgen dat onze producten geen hout bevatten uit oude bossen of vezels uit vervuilende fabrieken.

Chat openen